HOME    WIE ZIJN WIJ?    CONTACT    ZOEKEN    SITEMAP  
http://www.homesolutions.nl/
 Zoeken
 
WAT WIL IK IN HUIS?
MIJN WENSENOVERZICHT
SERVICE
HET NIEUWE WONEN
PRODUCTEN
BOUWPARTNERS
WIE ZIJN WIJ?
VOORBEELDVERHALEN
BOUWPARTNERS OVERHEID

Bestemmingsonafhankelijk bouwen

De tijden dat er voldoende bouwlocaties voorhanden waren en er snel ingespeeld kon worden op de veranderende behoefte in de markt zijn lang voorbij. Het is niet eenvoudig om snel het juiste aanbod te hebben op de voortdurend groeiende vraag naar huisvesting. Zeker niet als het gaat om de huisvesting van doelgroepen met speciale eisen.

Huidige situatie en obstakels

Met een sterk aanzwellende grijze golf, en een vorderende afbouw van de intramurale zorg wordt de roep naar voor deze doelgroepen aangepaste woningen steeds groter.
Dit zorgt ervoor dat in de traditionele manier van werken bij ieder project heel veel uren in de voorbereiding worden gestoken, om invulling te geven aan de vraag hoeveel woningen er voor welke groep gebouwd moeten gaan worden. Voorwaar geen eenvoudige opgave, omdat in de jaren tussen planontwikkeling en oplevering de wereld heel anders kan zijn geworden. De oplossing van Hager is aanpasbaar bouwen.

Hoe doet Hager dat?

In plaats van het opnemen van vele buizen in de betonconstructie om er later een aantal vooraf bedachte functies mee te kunnen realiseren, heeft Hager een universele prefab infrastructuur, waarmee in iedere woning achteraf alle denkbare voorzieningen kunnen worden aangesloten. Het maakt hiermee dus niet meer uit of deze woning bewoond wordt door een gezin met kinderen of door mensen die extra voorzieningen met betrekking tot zorg en veiligheid nodig hebben om zelfstandig te kunnen wonen. Daarmee zijn alle woningen zonder veel kosten geschikt te maken voor alle doelgroepen. Bestemmingsonafhankelijk bouwen dus.

Actieve rol van de overheid

Steeds vaker wordt een actieve rol van de overheid gevraagd. Enerzijds een aangescherpte voorschrijvende rol en anderzijds een controlerende rol om misstanden te voorkomen. Kortom: directe betrokkenheid bij steeds meer projectmatige bouw.
Hager Home Solutions helpt u alvast op weg met experts op het gebied van elektrische infrastructuur, koppelvlakken met ICT-infrastructuur en domotica.

“Klinkt goed, maar ik wil niet bij het zoveelste pilotproject betrokken worden”

Hager begrijpt dat structureel op een andere manier bouwen, zeker als u een van de eersten bent, de nodige aanpassingen in het denken van de bouwpartijen betekent. Doordat Hager in 2002 gestart is met alternatieven op de traditionele installatiemethodes zijn er vandaag de dag al diverse projecten met slimme infrastructuren gebouwd en opgeleverd. Op de pagina referentieprojecten van onze Hager-site ziet u vele projecten waarin Hager Home Solutions zijn toegepast.
  Woordenlijst  
 
 © Hager Home Solutions l Auteursrecht I Sitevoorwaarden I Hager zakelijk | Cookies I Privacy