HOME    WIE ZIJN WIJ?    CONTACT    ZOEKEN    SITEMAP  
http://www.homesolutions.nl/
 Zoeken
 
WAT WIL IK IN HUIS?
MIJN WENSENOVERZICHT
SERVICE
HET NIEUWE WONEN
PRODUCTEN
BOUWPARTNERS
WIE ZIJN WIJ?
VOORBEELDVERHALEN
BOUWPARTNERS ZORGINSTELLING

Aanpasbaar bouwen geeft ruimte aan zorg

Uw hoofdtaak bestaat uit het opvangen en verzorgen van onze zieke en mindervalide medemensen. De huizen waarin zij wonen zijn voor u het kader van waaruit u werkt. Het zou bijzonder prettig zijn als die woningen gemakkelijk aan uw wensen zouden kunnen worden aangepast, zodat u uw werk efficiŽnter en dus met verhoogde persoonlijke aandacht aan uw gasten kunt uitvoeren.
Woningcorporatie De Vooruitgang, bestuurslid C. de Wit, tevens rayon-
manager zorgaanbieder De Zorgcirkel
Wij kiezen ervoor huurders en bewoners zo goed mogelijk bij te staan. Het betekent dat woon- en zorgzoorzieningen op elkaar moeten worden afgestemd. 'Een veilig gevoel' voor onze cliŽnten is belangrijk. Dat gevoel wordt vergroot door de fysieke aanwezigheid van zorgverleners, maar ook door gebruik te maken van allerlei technieken. Zij dragen bovendien bij aan efficiŽntere serviceverlening op het gebied van wonen en zorg.

Huidige situatie en obstakels

Met een toename van ouderen en een afname van de beroepsbevolking in Nederland raakt de verhouding uit zijn evenwicht. Er ontstaat meer zorgvraag, terwijl de zorg op een hoog niveau gewaarborgd moet blijven en aan de handjes die we nodig hebben, we tekortschieten.
De woningen waarin u nu vaak uw werkzaamheden moet doen zijn niet toegerust op de eisen van de zorgverlening heden ten dage, wat een lappendeken aan oplossingen teweeg heeft gebracht. Dat gaat u veranderen in uw nieuw te bouwen onderkomens. Maar wie zegt niet dat over 10 jaar u met dezelfde verouderde woningvoorraad zit? Zorgt de woningbouwvereniging waarmee u samenwerkt daarvoor? Vrijwel iedere zorgvraag is uniek of veranderd in de tijd, in de komende periode waarschijnlijk sneller en vaker dan in het verleden. Wie helpt u met die vragen?

Hager zorgt voor maximale flexibiliteit in de elektrotechnische aanpasbaarheid van een woning, met als bijkomend voordeel dat het bouwproces wordt geoptimaliseerd. Uw gasten kunnen zo dus veel sneller in hun nieuwe huizen terecht.

Hoe doet Hager dat?

Hager realiseert zich dat met name de elektrische installatie in woningen de laatste jaren sterk in belangrijkheid is toegenomen door netwerken voor o.a. telefonie, internet, satelliet en digitale tv, m aar ook video-intercom en thuiszorgsystemen. Hierdoor moeten steeds meer voorzieningen standaard worden meegenomen in de bouw. Door veel van die voorzieningen slim te combineren in ťťn multifunctioneel leidingstelsel, dat ook nog eens aangebracht kan worden als de ruwbouw grotendeels klaar is, hebben U, de beheerder en uw gasten daar voordeel van.

Zorgtechnologie

Domotica, ofwel huisautomatisering, kan een belangrijke rol spelen in de zorg. Domotica zorgt voor aan sturing en opvolging van diverse apparaten in de woning. Zie daarom domotica dan ook niet als doel, maar als hulpmiddel, en kijk wat u kunt bereiken door dit als middel in te zetten. Hager ondersteunt u als zorginstelling graag in uw denkproces over dit onderwerp.

Voordelen van Hager Home Solutions op een rijtje

  • Uw vastgoed is in ťťn klap levensloopgeschikt en bestemmingsonafhankelijk. Dus een mindervalide oudere of een hartpatiŽnt, de woning is in basis exact hetzelfde met voldoende koppelvlakken voor zorgsystemen en zorgdomotica.
  • U kunt snel en gemakkelijk een woning zorggeschikt maken ook als die daar oorspronkelijk niet voor bestemd was. …n eventueel weer ongedaan maken als u die woning niet meer als zorgwoning nodig heeft.
  • De beheerkosten zijn beter in te schatten doordat de installatie bij alle woningen in basis gelijk is.

"Klinkt goed, maar ik wil niet het zoveelste pilotproject zijn"

Hager begrijpt dat structureel op een andere manier bouwen, zeker als u een van de eersten bent, de nodige aanpassingen in het denken van de bouwpartijen betekent. Doordat Hager in 2002 gestart is met alternatieven op de traditionele installatiemethodes zijn er vandaag de dag al diverse projecten met slimme infrastructuren gebouwd en opgeleverd. Op de pagina referentieprojecten van onze Hager-site ziet u vele projecten waarin Hager Home Solutions zijn toegepast.
  Woordenlijst  
 
 © Hager Home Solutions l Auteursrecht I Sitevoorwaarden I Hager zakelijk | Cookies I Privacy