HOME    WIE ZIJN WIJ?    CONTACT    ZOEKEN    SITEMAP  
http://www.homesolutions.nl/
 Zoeken
 
WAT WIL IK IN HUIS?
MIJN WENSENOVERZICHT
SERVICE
HET NIEUWE WONEN
PRODUCTEN
BOUWPARTNERS
WIE ZIJN WIJ?
VOORBEELDVERHALEN
VOORBEELDVERHALEN AUTOMATISCHE LICHTSCENARIO'S

Naar wens voorgeprogrammeerd

Voor de realisatie van hun nieuwe huis in de buurt van Amesfoort waren Dirk en Suzanne het volledig met elkaar eens: het concept moest niet alleen een architectonisch hoogstandje worden, ook de huistechniek moest iets bijzonders worden. En dat zonder het budget te overschrijden.
Via vrienden kwamen ze in contact met een architect die bekend stond om zijn creatieve en kostenbesparende oplossingen. Na het lezen van een artikel in een vakblad begon deze alvast met het uitwerken van de plannen, waarna hij de mogelijkheden en bijzonderheden van huisautomatisering besprak. Op basis van de persoonlijke wensen van Dirk en Suzanne ontwikkelde hij vervolgens een op maat gesneden concept. Na veel wikken en wegen viel de keuze uiteindelijk op Hager KNX-huisautomatisering, omdat dit systeem zich bij uitstek leent voor gebruik in de woonomgeving, en vanwege de uiterst eenvoudige installatie. En met KNX heb je de zekerheid van een wereldstandaard voor huisautomatisering.

‘Bij ons staat de individuele keuze voorop’

Hoewel Dirk zich in het dagelijks leven bezighoudt met het ontwikkelen van software, wil hij in zijn vrije tijd niets te maken hebben met vragen op dit gebied. De installateur was dan ook verantwoordelijk voor het programmeren van alle besturingsfuncties in hun huisinstallatie.
Net als het huis zelf moet ook de installatie flexibel kunnen inspelen op veranderende woonwensen. Bij gezinsuitbreiding moet bijvoorbeeld eenvoudig een kinderkamer kunnen worden ingericht. Met deze vooruitziende blik verdient het aanbeveling om alle kabels weg te werken in een plintsysteem, zodat de technische installatie zonder enige moeite op een nieuwe situatie kan worden afgestemd.

De natuur heeft een eigen lichtplan; Hager ook

De belangrijkste sfeermaker in huis is echter verlichting. Het huis van Dirk en Suzanne telt enkele tientallen lichtbronnen, variŽrend van spotjes in het plafond en tafelverlichting tot staande lampen en verlichte kunstvoorwerpen. “Dat is een tik van mij”, vertelt Susanne, die zich als binnenhuisarchitect met dit deel van de inrichting bezighield. “Ik vind het prettig om met verlichting verschillende sfeertjes in huis te kunnen creŽren.” Zo bedacht ze een aantal lichtscenario’s die vervolgens voorgeprogrammeerd zijn, en die nu op elk moment met een eenvoudige druk op de knop oproepbaar zijn. Eťn druk op de afstandsbediening volstaat om de woonkamer feestelijk te verlichten, of om een meer romantische sfeerverlichting te selecteren, gedimd of met enkele gerichte spots. In het lichtplan zijn ook een aanwezigheidsmelder en lichtsensoren opgenomen. Zodra deze worden geactiveerd, treedt automatisch een vooraf ingesteld lichtscenario in werking.
  Woordenlijst  
 
 © Hager Home Solutions l Auteursrecht I Sitevoorwaarden I Hager zakelijk | Cookies I Privacy