HOME    WIE ZIJN WIJ?    CONTACT    ZOEKEN    SITEMAP  
http://www.homesolutions.nl/
 Zoeken
 
WAT WIL IK IN HUIS?
MIJN WENSENOVERZICHT
SERVICE
HET NIEUWE WONEN
PRODUCTEN
BOUWPARTNERS
WIE ZIJN WIJ?
VOORBEELDVERHALEN
VOORBEELDVERHALEN SYSTEMEN GEKOPPELD

Soepele integratie van systemen

De familie Ravesteijn liet in Hoofddorp een luxe woning in een klassieke stijl bouwen. Maar ondanks de overduidelijke uitstraling van een herenhuis uit de jaren twintig, wilden de bewoners binnen graag van de modernste gemakken voorzien zijn.

In de auto wel, waarom in de woning niet?

Bewoner Ronald Ravesteijn: “Als wij tegenwoordig een auto kopen, dan vinden wij een groot aantal functies en voorzieningen al volkomen vanzelfsprekend. In een auto zijn een goede ventilatie en klimaatregeling naadloos op elkaar afgestemd, de verlichting gaat vanzelf uit als je de auto op slot doet, de stoel past zich aan op de bestuurder, etc. Dat wij dan bij de bouw van een woning nog moeten accepteren dat alle installaties los van elkaar worden geïnstalleerd en vooral bestuurd, vind ik eigenlijk onacceptabel.”

Geïntegreerd regelsysteem: verlichting, ventilatie en verwarming op één schakelaar

Ravesteijn wilde daarom dat de elektro-installatie, verwarming en ventilatie op één geïntegreerd regelsysteem werden aangesloten. In praktisch alle kamers moest via één uniforme bediening zowel verwarming, ventilatie als verlichting worden geregeld. Tevens wilde hij een installatie die in de toekomst eenvoudig uit te breiden en aan te passen zou zijn en open zou staan voor systemen van eventueel andere leveranciers. Doordat hij zich flink verdiept had in de mogelijkheden, wist Ronald Ravesteijn al van het bestaan van domoticasystemen af. Hij kwam uiteindelijk bij Hager terecht.

Mooi en handig plintsysteem

Het plintsysteem van Hager is toegepast en is in een klantspecifieke kleur uitgevoerd: hoogglans wit, waardoor de plinten naadloos aansluiten bij de klassiek houten deurkozijnen in de kamers, die eveneens in die kleur zijn uitgevoerd. De stopcontacten en andere aansluitingen zitten op de plint en indien nodig kan de bewoner later altijd nog besluiten om ze te verplaatsen of aansluitingen bij te plaatsen. En dat alle draden netjes in de plinten weggewerkt kunnen worden blijkt wel uit de opmerking van de vrouw des huizes: “Het konijn kan lekker loslopen in de woonkamer, er liggen toch geen draden los.”
Mevrouw Ravestein: “Wat zo mooi is, is dat onze dochter Barbara de roomcontroller ook als nachtlampje kan gebruiken! Hij gaat door middel van een bewegingsmelder vanzelf aan. We willen de tijdsduur nog wat laten verlengen.”

Geregeld met de Roomcontroller

Om de verwarming en ventilatie te kunnen regelen, koos de bewoner voor de Roomcontroller als individueel regelbare controller in elke ruimte. Deze geïntegreerde regelaars kan hij als thermostaat gebruiken om de ruimtetemperatuur te regelen, hij kan het ventilatiesysteem in de gewenste stand zetten, maar ook de verlichting in de desbetreffende ruimte kan worden aan- en uitgezet en zonodig gedimd. Elke Roomcontroller kan diverse verlichtingsscenario’s uitvoeren. Je kunt er ook de bediening van de gordijnen of de zonwering op aansluiten.

Eén afstandsbediening, meerdere ruimtes bedienen

Verder heeft het bewonersechtpaar een afstandsbediening waarin ook de verlichting van de kinderkamers is geprogrammeerd. Op de vraag aan Barbara: “Oh, dus je ouders kunnen jouw licht uitdoen, als ze vinden dat je moet gaan slapen?” blijkt dat daar al wat op gevonden is: “Ja, maar ik heb stiekem de zaklamp en dan ga ik onder de dekens gewoon verder lezen.” Tja, daar is onze huisautomatisering niet tegen opgewassen!
  Woordenlijst  
 
 © Hager Home Solutions l Auteursrecht I Sitevoorwaarden I Hager zakelijk | Cookies I Privacy